PROIECTAREA ANTIFOC PENTRU SISTEMELE MODULARE DE SUSȚINERE

Aplicații rezistente la foc, coduri și norme de proiectare

Hilti MQ modular support system for medium-heavy applications fire test

La Hilti, avem peste 25 de ani de experiență în cercetarea și proiectarea produselor de protecție antifoc.

Oferim o gamă largă de produse rezistente la foc, cuprinzând sisteme modulare de susținere, tehnologii de fixare și sisteme de protecție la incendiu.

Toate acestea contribuie în mod semnificativ la protecția pasivă la incendiu, pentru a-i ajuta pe oameni să evacueze clădirile rapid și în siguranță.

CE METODĂ DE PROIECTARE TREBUIE SĂ UTILIZEZ PENTRU PROTECȚIA LA INCENDIU

Industria construcțiilor și cercetarea academică au demonstrat că proiectarea sistemelor modulare de susținere este nesigură dacă se utilizează metoda actuală de proiectare prevăzută de EN 1993-1-2 (Eurocode 3).

Și atunci, ce este de făcut?

Dacă la nivel național nu există niciun document normativ care să prevadă aceste aplicații, atunci poți utiliza produsele testate conform EN 1363-1.

Analiza rezultatelor testelor de rezistență la foc conform EN 1363-1

Hilti fire resistant design

Există o mare discrepanță între prevederile EC3 și rezultatete testelor aplicate tuturor sistemelor. Această discrepanță începe, în general, să crească între 20-25min ETK.

În multe cazuri, flambarea poate provoca, într-un final, îndoirea profilului, până ce gradul ridicat de deformare duce la rigidizarea sistemului de suspendare, printr-un efect în lanț.  

Hilti fire resistant design

În cazurile cu un comportament de îndoire nesemnificativ, deformările reale au un grad mult mai mare decât cele prevăzute de EC3.

ÎNTREABĂ UN INGINER

CUM TESTĂM NOI REZISTENȚA LA FOC A SISTEMELOR NOASTRE MODULARE DE SUSȚINERE

La Hilti, avem peste 20 de ani de expriență în testarea rezistenței la foc.

Efectuăm teste asupra produselor noastre, în conformitate cu EN 1363-1.

Așadar, dacă nu ai nicio metodă de proiectare armonizată cu legislația din țara ta, poți fi sigur că proiectul tău realizat cu soluțiile Hilti îndeplinește cerințele testelor prevăzute de EN 1363-1.

Așadar, dacă nu ai nici un normativ de proiectare armonizat cu legislația din țara ta, poți fi sigur că proiectul tău realizat cu soluțiile Hilti îndeplinește cerințele testelor prevăzute de EN 1363-1.

Testăm riguros rezistența la foc a sistemelor noastre modulare de susținere, pentru a le observa comportamentul în condițiile unui incendiu.

 • Testăm profilele pentru rezistența la foc, verificând curba de incendiu conform EN 1363-1.
 • Testele noastre de rezistență la foc sunt efectuate de laboratoare de testare certificate, precum IBMB și MPA Braunschweig.

More Information on Fire Resistant Design

 • Fire Tests Installation MQ

  Cerințe legale europene pentru protecția antifoc

  Țări diferite și aplicații diferite, toate au propriile normative pentru proiectarea rezistenței la foc. Descoperă cum le luăm noi în calcul când proiectăm sistemele modulare de susținere.

  Citește mai mult
  Engineering Support, Computer,

  Serviciul de asistență pentru proiectare

  Te putem ajuta la proiectarea sistemului tău modular de susținere, identificând o soluție potrivită pentru nevoile tale. Trebuie doar să contactezi echipa Hilti cea mai apropiată de tine, pentru a afla mai multe.

  Citește mai mult