CUM SE PROIECTEAZĂ SISTEMELE MODULARE DE SUSȚINERE PENTRU ZONE SEISMICE

Produse, servicii și software pentru aplicații seismice

Hilti modular support systems MQ-41-L installation channel for medium-heavy duty applications

De regulă auzim de cutremure doar atunci când sunt devastatoare, însă în realitate, ele se petrec zilnic, peste tot în lume.

Din acest motiv, pentru a fi pregătiți pentru ele, codurile din industria construcțiilor (NTC 2008 și Eurocode 8) solicită în prezent ca elementele nestructurale și instalațiile tehnologice să fie rezistente la cutremur.

Acest lucru include toate clădirile publice precum spitalele, centrele comerciale, hotelurile și școlile. 

CARACTERISTICILE FIZICE ALE UNUI CUTREMUR

Please enter alternative text here (optional)
 • Un cutremur generează încărcări suplimentare la nivelul țevilor, în toate direcțiile.
 • Încărcările în plan orizontal (Ex și Ey) sunt, în general, cele mai critice pentru elementele de susținere a țevilor.
 • Codurile pentru contrucții (precum  EC8, IBC) furnizează metode simplificate pentru calculul încărcărilor seismice, bazate pe o analiză statică echivalentă.
 • În conformitate cu majoritatea codurilor din construcții, nu este necesar să se ia în calcul încărcările seismice verticale suplimentare.
 • Pentru a face față acestor forțe orizontale, sistemele modulare de susținere trebuie să fie suficient de rigide sau proiectate cu niște contravântuiri dispuse atât longitudinal cât și transversal și ancorate corespunzător în materialul de bază.

CUM SE PROIECTEAZĂ ȘI SE CONSTRUIEȘTE LA CUTREMUR

 • Sistemul modular de susținere Hilti MQS

  Sistemul modular de susținere Hilti MQS

  Proiectat și testat chiar de laboratoarele noastre de cercetare pentru a rezista la acțiunea forțelor seismice orizontale, care apar de obicei în timpul unui cutremur. Utilizate împreună cu sistemul Hilti MQ, noile componente Hilti MQS permit crearea unor soluții personalizate pentru rezistența la cutremur.

  Citește mai mult
  Servicii de proiectare și tehnice

  Servicii de proiectare și tehnice

  Serviciul nostru de asistență tehnică este disponibil pentru informații, inspecții, dimensionări, desene, specificații tehnice și încercări in situ. Putem colabora cu tine pe șantier sau la birou, pentru a găsi soluția cea mai potrivită la cutremur pentru proiectul tău și pentru clădire.

  Citește mai mult

CERCETĂRILE ȘI TESTĂRILE HILTI LA CUTREMUR

Colaborarea cu Universitatea din California, San Diego

La Hilti, credem cu tărie în cercetare și dezvoltare, de aceea, avem propriile laboratoare și centre de testare și colaborăm cu parteneri acreditați din întreaga lume.

În privința testelor seismice, colaborăm cu partenerii noștri de la Departamentul de Inginerie Structurală din cadrul Universității din California, San Diego.

Este un proiect interesant, în care efectuăm teste de performanță la scară naturală asupra produselor noastre, utilizând cea mai mare masă vibrantă din lume – o clădire de cinci etaje, special construită pentru a fi supusă unor serii de șocuri, la scara 1:1, pe scara Richter.

A fost o ocazie formidabilă pentru a ne cerceta și proiecta produsele seismice, cuprinzând toate componentele și sistemul modular de susținere inovator Hilti MQS.

1 / 2

Hilti participă la proiectul de cercetare în materie de rezistență la cutremure și la foc, în cadrul centrului UCSD NEES. Urmărește clipul video despre testul asupra componentelor nestructurale.

2 / 2

Testul seismic asupra sistemelor de componente netructurale pentru construcții – produse și sisteme Hilti