PĂSTREAZĂ GRADUL DE PRECIZIE ȘI ACURATEȚE AL APARATELOR TALE HILTI

Serviciul de măsură și calibrare

Hilti calibration service

Oferim servicii de calibrare, pentru a testa și a regla instrumentele tale de măsură marca Hilti, în care sunt incluse:

  • Telemetre cu laser
  • Nivele cu laser
  • Lasere punct și liniare
  • Scannere pentru beton

Toate aparatele Hilti sunt proiectate pentru a fi utilizate ca instrumente de înaltă precizie. Însă, câteodată, gradul de acuratețe poate fi afectat de condiții nefavorabile precum depozitarea necorespunzătare, diferențele mari de temperatură sau utilizarea greșită. Acuratețea mai poate fi afectată în timp, de uzura datorată utilizării de zi cu zi.

De aceea, îți recomandăm să calibrezi aparatele cu regularitate, cel puțin o dată pe an.

În unele cazuri, este posibil să fie necesar ca aparatele să fie calibrate mai des, drept pentru care, te rugăm să verifici Politica Internă pentru Calitate pentru a vedea ce trebuie corelat cu auditurile interne ale propriei companii.

Îți recomandăm, de asemenea, să testezi în mod regulat aparatele pe teren, în special înaintea unor sarcini grele de măsurare și în cazul în care aparatele au fost supuse unor condiții dificile de lucru.

Mai multe informații poți găsi în Instrucțiunile de operare aferente fiecărui aparat.

serviciu în 3 pași:

  • Verificarea acurateței

Comparăm acuratețea aparatului tău cu acuratețea stabilită de noi în „specificațiile producătorului” din cadrul manualului de utilizare.

  • Reglarea, curățarea și asistența

Dacă aparatul nu este conform cu specificațiile din fabrică, calibrăm nivela laser sau detectorul pentru a le reface gradul de acuratețe.

Curățăm, de asemenea, aparatul și verificăm dacă funcționează corect, înainte de a ți-l trimite înapoi.

  • Documentația

Îți punem la dispoziție și un raport scris, care cuprinde lista măsurătorilor pe care le-am efectuat pentru valorile testelor de intrare și ieșire. Anexăm și un certificat de asistență, care confirmă faptul că din acel moment, aparatul respectă specificațiile originale ale producătorului.

NECERTIFICAȚI CONFORM ISO 17025

Procedura de verificare Hilti nu este acreditată conform ISO 17025 sau oricărui alt standard conceput în mod expres pentru laboratoarele de calibrare.

Consultă Politica Internă pentru Calitate, pentru a verifica dacă este necesară o calibrare conform unui standard precum ISO 17025.

Dacă ai întrebări, te rugăm să contactezi echipa Hilti.

ETICHETE CORELATE

Contactați-ne

ÎNTREBĂRI FRECVENTE CALIBRARE ȘI MĂSURARE

De ce este nevoie să-mi calibrez aparatele?

Aparatele noastre sunt proiectate pentru a fi utilizate ca instrumente de înaltă precizie, însă ele se pot deteriora și își pot pierde precizia din cauza unor factori externi, cum ar fi diferențele mari de termperatură, presiunea aerului, condițiile de depozitare necorespunzătoare sau uzura datorată utilizării de zi cu zi.

Cât de des trebuie să-mi calibrez aparatele Hilti?

Recomandăm, de regulă, cel puțin o dată pe an. Îți recomandăm să consulți Politica Internă pentru Calitate, pentru a vedea care sunt necesitățile din cadrul propriei companii.

Îți recomandăm, de asemenea, să testezi în mod regulat aparatele pe teren, în special înaintea unor sarcini grele de măsurare și în cazul în care aparatul au fost supus unor condiții dificile. Înainte de utilizare, te rugăm să consulți și instrucțiunile de operare aferente aparatului.

Ce fel de certificat de calibrare deține Hilti?

Nu suntem certificați ISO 17025. Te rugăm să consulți Politica Internă pentru Calitate, pentru a vedea ce nivel de calibrare este necesar.

Pe cine contactez pentru calibrare?

Te rugăm să contactezi Managerul de Zonă Hilti sau să suni la serviciul de asistență clienți la numărul 021 352 3000