CUM TE AJUTĂ HILTI SĂ REDUCI RISCUL DE COROZIUNE ÎN CLĂDIRI

Proiectarea la coroziune a sistemelor de susținere și de prindere

Natural gas processing plant

Coroziunea contează. Poate afecta siguranța și stabilitatea structurilor. Poate duce, de asenenea, la necesitatea înlocuirii componentelor sau a instalațiilor în întregime. Toate acestea pot fi costa bani, timp și presupun un risc real de accidentare. Și atunci, ce este de făcut?

CUM ALEGI PROTECȚIA ANTICOROZIUNE POTRIVITĂ

Unde se află clădirea ta? Aceasta este întrebarea-cheie pentru protecția anticoroziune. În ce mediu, în ce climă lucrezi și în ce fel de material realizezi fixările?

Coroziunea capătă forme diferite în medii diferite. Așadar, pentru clădirea ta, este necesar să iei în calcul acești factori, care pot crește riscul de coroziune:

  • Umiditatea

Umiditatea trebuie să fie prezentă pentru orice reacție atmosferică.

  • Temperatura

Cu cât temperatura este mai mare, cu atât va fi mai mare și procentul de coroziune.

  • Sarea

Sarea se poate găsi în aerul dintr-o zonă costieră sau poate proveni din sarea folosită pentru a preveni înghețul din timpul iernii.

  • Pouarea industrială

Nivelurile ridicate de dioxid de sulf accelerează reacțiile de coroziune.

  • Coroziunea galvanică (prin contact)

Este provocată de două materiale similare care intră în contact. 

Unele medii, precum piscinele acoperite, tunelurile sau fabricile de produse chimice vor avea nevoie de o atenție deosebită, iar specialiști locali Hilti au întotdeauna plăcerea de a vă oferi consultanță tehnică

CE ESTE PROTECȚIA ANTICOROZIUNE

Coroziunea se produce când are loc o reacție chimică între un metal și mediul înconjurător. Coroziunea modifică prorietățile metalului, aces devenind mai slab.

Coroziunea poate deteriora și sistemul de instalații, precum și componentele metalice și protecțiile lor. Acest lucru poate face ca întreaga instalație să fie nesigură și să necesite înlocuirea.

Există două tipuri de protecție anticoroziune, pentru a te ajuta să mărești durata de viață a componentelor metalice pe care le utilizezi pe șantier. Este vorba despre protecția activă și pasivă anticoroziune.

Protecția activă anticoroziune influențează direct o reacție corozivă, utilizând, fie materiale rezistente, fie o separare galvanică sau o protecție catodică.

Protecția pasivă anticoroziune oprește sau încetinește procesul de coroziune prin separarea metalului de agentul coroziv. Acest lucru se realizează prin placarea cu straturi de substanțe metalice sau nemetalice.

ÎNTREABĂ UN INGINER

Corrosion protection and environment

CE FACE HILTI PENTRU OPRIREA COROZIUNII

Specialiștii locali Hilti sunt aici pentru a te ajuta și pot veni pe șantier pentru a vedea direct ce s-ar potrivi cel mai bine pentru clădirea ta. De asemenea, proiectăm și fabricăm o gamă completă de produse de protecție anticoroziune. 

Centre Hilti de testare la coroziune
1 / 7
Centre Hilti de testare la coroziune

Produsele noastre de protecție anticoroziune sunt puternice. Toate sunt riguros testate, exact în același condiții în care construiești și tu. Produsele noastre nu sunt testate doar în laboratoare, ci sunt lăsate mai multe luni afară în frig, în umezeală, în zon sărate, în platforme industriale și chiar la mare. Așadar, știm că sunt bune. Derulează și descoperă mai multe imagini cu testări efectuate de Hilti la exterior și la interior.

Hilti corrosion testing center Sweden
2 / 7
Sweden

cold climate, coastal region

Hilti corrosion testing center Germany
3 / 7
Germany

cold climate, coastal region

Hilti corrosion testing center Austria
4 / 7
Austria

industrial site, steel works

Hilti corrosion testing center Mexico
5 / 7
Mexico

tropical climate, coastal region

Hilti corrosion testing center France
6 / 7
France

moderate climate, coastal region

Hilti corrosion testing center China
7 / 7
China

tropical climate, coastal region