Circularitatea – realizăm mai multe cu resurse mai puține
Economia circulară generează avantaje atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru industria construcțiilor.
Mai puțin de 10% dintre resursele noastre sunt reutilizate la nivelul economiei noastre globale. Atunci când clădirile nu mai sunt durabile, doar 40% dintre deșeurile din construcții sunt reciclate sau reutilizate. Prin aplicarea unor strategii de afacere circulară, care integrează factori de sustenabilitate și economici, nu numai că vei contribui la minimizarea impactului asupra mediului, ci vei și asigura succesul pe termen lung al companiei tale.
Starea actuală a activității de generare de deșeuri la nivel global
tone de deșeuri generate pe an
La nivel mondial, se generează în jur de 2 tone de deșeuri în fiecare an și se preconizează că această cifră va crește.
tone de deșeuri din plastic pe an
Acestea se adaugă celor 54 de milioane de tone de deșeuri electronice produse pe an, dintre care doar 17,4% sunt reciclate.
produse la nivel global pe an
1/3 din volumul total de deșeuri la nivel global este generată de industria de construcții.
deșeuri din ambalaje pe an
Un cetățean european obișnuit produce aproape 180 de kg de deșeuri din ambalaje într-un an.
De ce circularitate?
Maximizează valoarea reducând utilizarea resurselor la nivelul tuturor proiectelor de construcții
Spre deosebire de modelul de economie liniară, care se axează pe profitabilitate, economia circulară își propune să asigure generarea unei valori maxime prin utilizarea unei cantități minime de materiale și resurse. Cu ajutorul nostru, afacerea ta poate realiza mai multe lucruri cu mai puține resurse, de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. De la faza de planificare, în care software-ul și serviciile noastre te pot ajuta să îți optimizezi lucrările de proiectare pentru a reduce deșeurile, până la faza de construcție în care uneltele și sistemele noastre de asistență au fost proiectate pentru a fi reutilizate, tot traseul inclusiv ajungând la conținutul nostru reciclat.
Limitează achizițiile excesive și inutile
Soluțiile noastre pentru gestionarea echipamentelor te ajută să simplifici portofoliul de unelte
Modelul nostru de administrare a flotei ajută la integrarea circularității în procesul tău de obținere a sustenabilității. Cu ajutorul acestuia, te poți asigura că ai doar sculele electrice de care ai nevoie, reducând astfel consumul de energie și optimizând totodată operațiunile tale.
Cu ajutorul ON!Track, software-ul nostru pentru administrarea bunurilor, poți identifica bunurile care nu mai sunt utilizate sau care se pierd atunci când treci de la un proiect la altul. Ai nevoie de un anumit echipament pentru doar câteva zile sau săptămâni? Nu este nevoie să-l cumperi – folosește, în schimb, serviciul nostru Echipament la cerere.
Vei primi întotdeauna unelte de înaltă calitate care funcționează pentru mai mult timp, iar centrele noastre de reparații locale lucrează pentru a prelungi și mai mult durata de viață a acestora. Dacă sculele tale rămân funcționale până la finalul contractului, tu decizi dacă dorești să extinzi perioada contractuală.
Nu risipi nimic
Acolo unde este posibil, vom refolosi piesele de schimb de la uneltele de care nu mai ai nevoie
Este un proces care se desfășoară ușor: noi colectăm sculele electrice, acumulatorii și accesoriile de la tine gratuit, oriunde te-ai afla în lume. Colectăm chiar și sculele și acumulatorii concurenților noștri.
Dar ce se întâmplă apoi cu ele? Unele scule care funcționează precum cele noi vor fi incluse în flota noastră de echipamente pentru închiriat, pentru a compensa nevoia de a fabrica și transporta echipamente noi. Celelalte scule sunt donate pentru a fi utilizate într-un mod neintensiv de către organizațiile umanitare și din domeniul educațional. Componentele care îndeplinesc standardele noastre de calitate înaltă vor fi reutilizate de către centrele noastre de reparații. În realitate, numărul de piese de schimb de la sculele electrice returnate și reutilizate este în prezent de până la 120.000 pe an, economisind aproximativ 90 de tone de componente electronice, motoare și rotoare pe an. Piesele care rămân ajung la partenerii noștri care se ocupă de reciclare.
Reciclare aproape nelimitată
Vom încerca să reciclăm componentele pe care nu le putem reutiliza
Sculele sau componentele care nu pot fi reutilizate sunt gestionate de partenerii noștri globali care se ocupă de reciclare și care sunt supuși unui proces de auditare.
Ne asumăm răspunderea pentru produsele noastre pe parcursul întregului ciclu de viață al acestora. Mare parte din greutatea tipică a unei scule constă din metale de înaltă calitate, care pot fi reciclate nelimitat, pentru diferite aplicații, și, deși am obținut un nivel înalt de reciclare non-termică pe piețele noastre, vom continua să lucrăm cu partenerii noștri care se ocupă de reciclare pentru a îmbunătăți și mai mult randamentul.
Parcursul nostru spre circularitate
din masa unei scule Hilti reprezintă material reciclat
Reducem utilizarea materiei prime virgine crescând volumul de oțel și plastic reciclat din produsele noastre.
de scule, acumulatori și accesorii au fost colectate de Hilti în 2020
Susține circularitatea ajutându-ne să colectăm gratuit sculele tale învechite. Vom găsi o metodă de a le reutiliza sau recicla.
din volumul total de materiale colectate a fost reciclat pentru a permite reutilizarea materialelor
Ne îmbunătățim constant rata de valorificare datorită inovațiilor în ceea ce privește tehnologia de sortare și procesare.
de material au fost extrase prin reciclare
Depunem eforturi pentru a ne asigura că volume mari de oțel, cupru și aluminiu sunt reintroduse în fluxul internațional al mărfurilor.
Premieră în industrie: măsurarea circularității
Spre deosebire de CO2, nu există o modalitate recunoscută la nivel internațional de măsurare a circularității. Astfel, împreună cu BCG și Circle Economy, am dezvoltat noua metodă CIRCelligence. Acum, putem evalua anual un portofoliu complet de produse, în funcție de cât de bine a fost implementată circularitatea. Calculele noastre acoperă domenii precum materiale reciclate, proiectarea produselor, metode de producție, modul de gestionare a sculelor noastre și ceea ce se întâmplă la sfârșitul duratei de viață a unui produs.
Mai sustenabili împreună
Descoperă soluții de proiectate să te ajute să reduci amprenta de carbon și să garantezi, în continuare, o dezvoltare sustenabilă a companiei tale în viitor.
Explorează soluțiile sustenabilePreluați controlul asupra costurilor asociate port
Eficientizarea planificării financiare cu serviciul Administrare flotă. Serviciul presupune un tarif lunar fix și include toate uneltele tale, precum și costurile asociate cu utilizarea, întreținerea și reparația acestora.
Descoperă serviciul Administrare flotăSurse:
https://www.rolandberger.com/en/Insights/Publications/It%E2%80%99s-time-for-construction-to-embrace-the-circular-economy.html
https://globisinsights.com/purpose/sustainability/circular-economy
https://www.mckinsey.com/capabilities/sustainability/our-insights/mapping-the-benefits-of-a-circular-economy
https://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/economy/20151201STO05603/circular-economy-definition-importance-and-benefits
https://www.wri.org/insights/5-opportunities-circular-economy
https://www.bbva.ch/en/news/advantages-and-disadvantages-of-the-circular-economy/
https://sensoneo.com/global-waste-index-2019/