TABAKALERA, SAN SEBASTIÁN SPANIA

Transformarea unei fabrici de tutun într-un important Centru Cultural

Hilti jobsite reference tabakalera San Sebastián Spain

Provocarea

Hilti jobsite reference tabakalera San Sebastián Spain

Tabakalera era o fabrică de tutun, însă, cu ocazia numirii orașului San Sebastián drept Capitala Culturală a Europei în anul 2016, a fost transformată într-un masiv Centru de Cultură Contemporană.

Este, însă, o clădire imensă, iar scopul, acela de la crea un spațiu de 30.000 m2 pentru expoziții, cinematografe, arhive media și chiar un hotel. Întregul proiect a costat 50 de milioane de Euro.

Destinația clădirii a fost schimbată în totalitate și astfel s-au construit podele noi, zone interioare noi și un acoperiș numai din sticlă.

Tavanele erau făcute dintr-o mulțime de materiale diferite, precum grinzi vechi de oțel, plăci cu goluri, plăci compozite și plăci tradiționale de beton. 

Soluția Hilti

Am rezolvat această problemă utilizând sistemul Hilti MQ pentru a susține toate instalațiile tehnice necesare și am furnizat peste 14.000 de metri de sistem de profile Hilti MQ.

Tehnologiile noastre de prindere directă s-au utilizat pentru a ancora sistemul de profile direct în structurile de oțel, iar ancorele cu șurub Hilti HUS au reprezentat soluția pe care am găsit-o pentru prinderea în beton. 

După patru ani de lucrări de construcții, Tabakalera s-a deschis în 2015, la momentul potrivit pentru inaugurarea anului în care San Sebastian a fost Capitala Culturală a Europei.

ÎNTREABĂ UN INGINER