MANAGEMENT

COMITETUL EXECUTIV

Dr. Christoph Loos

Dr. Christoph Loos

DIRECTOR EXECUTIV

Christoph Loos (născut în 1968) a devenit Director General în ianuarie 2014. Este membru al Comitetului Executiv din 2007. În primii patru ani de activitate, a fost responsabil pentru Departamentul Financiar, Resusre Umane, IT și Dezvoltarea Companiei. În 2011, a devenit responsabil al departamentului dedicat Piețelor Emergente și al departamentului global pentru Energie și Industrie. Intrat în compania Hilti în anul 2001, a condus inițial Echipa de Dezvoltare a Companiei, după care, a înființat unitatea de Administrare Strategică. La sfârșitul anului 2003, s-a transferat la sediul din Germania, mai întâi ca Director de Vânzări la nivel Regional și apoi, din 2005, a devenit Director General al companiei Hilti Germania.

Jahangir (Jan) Doongaji

Please enter alternative text here (optional)

SCULE ELECTRICE ȘI CERCETARE

Jahangir (Jan) Doongaji (născut în 1967) este membru al Comitetului executiv din 2014. Este responsabil al departamentelor Unelte Electrice și Cercetare & Tehnologie în cadrul companiei. Și-a început cariera la Hilti în anul 2000, inițial, conducând serviciul de relații cu clienții pentru regiunea comercială a Elveției. În 2002, s-a transferat la sediul companiei-mamă din Schaan, unde a ocupat mai multe posturi din diversele unități ale firmei. De puțină vreme, conduce unitatea de Unelte Electrice și Accesorii.

Avraham (Avi) Kahn

Avraham (Avi) Kahn

American and Asian Markets

Avraham (Avi) Kahn (născut în 1977) a devenit membru în Executive Board începând din Ianuarie 2020 și este responsabil pentru zonele USA și Asia. Și-a început cariera în Hilti pe vânzări, în USA în 2004. După deținerea mai multor poziții în management, a fost promovat ca General Manager în Hilti Canada în 2011. În 2017, a preluat responsabilitatea pe întreaga regiune din America de Nord.

Matthias Gillner

Please enter alternative text here (optional)

FUNCȚII CORPORATE ȘI ENERGIE & INDUSTRIE

Matthias Gillner (născut în 1967) este membru al Comitetului executiv din aprilie 2011. La început, a fost responsabil al departamentului Unelte Electrice și Cercetare și Tehnologie în cadrul companiei. De la începutul anului 2014, a devenit responsabil al departamentului dedicat Piețelor Emergente și al departamentului Global pentru Energie și Industrie. Și-a început cariera la Hilti în anul 2000 ca șef al departamentului de Dezvoltare a companiei. La mijlocul anului 2001, a fost numit Director al departamentului de Resurse Umane al companiei și apoi, a ajuns să conducă unitatea de Sisteme de Măsurare. Din 2006 și până la sfârșitul anului 2013, Matthias Gillner a fost responsabil al departamentului Unelte Electrice și Accesorii.

Dr. Stefan Nöken

Please enter alternative text here (optional)

TEHNOLOGIA DE FIXARE ȘI LOGISTICĂ

Stefan Nöken (născut în 1965) este membru al Comitetului executiv de la începutul anului 2007. Este responsabilul departamentului pentru Tehnologiile de Fixare Directă și Logistică. A venit la Hilti în anul 2000, ca șef al departamentului de Inginerie al companiei. În 2004, a preluat funcția de manager al Lanțului de aprovizionare, căruia îi sunt subordonate toate unitățile la nivel internațional, serviciile de achiziții și logistică.

 

Joaquim Sardà Solsona

Joaquim Sardà

European and Middle East Markets, Strategic Marketing

Joaquim Sardà Solsona (born 1974) a devenit membru în Executive Board începând din Ianuarie 2020. El este responsabil pentru zonele din Europa și Orientul Mijlociu și pentru segmentul de Strategic Marketing. Și-a început cariera în Hilti în 2005 in Corporate Development la sediu. Ulterior a ocupat mai multe funcții de management în vânzări în Italia și Germania. În 2012, a ocupat poziția de General Manager în Italia și regiunea Europei de Sud.

CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE

Michael Hilti

Michael Hilti

Președinte de Onoare a Consiliului

Schaan, Liechtenstein

Michael Hilti (născut în 1946; reales în funcție până la Adunarea Generală Anuală din 2018) este fiul fondatorului companiei, Profesorul Martin Hilti, și este membru al Consiliului de Administrație din 1990. După încheierea studiilor de administrarea afacerilor la Universitatea St. Gallen, a lucrat la Londra, în domeniul bancar, înainte de a intra în firma Hilti, în anul 1974, în funcția de Director adjunct de marketing. Doi ani mai târziu, intră în Comitetul executiv al firmei și ocupă funcția de Director General în perioada 1990 - 1993. Între 1994 și 2006, a fost Președintele Consiliului de Administrație. Michael Hilti este administratorul Trustului Familial Martin Hilti, membru al consiliului de administrație al Fundației Hilti.

Heinrich Fischer

Heinrich Fischer

Președintele Consiliului de Administrație

Rüschlikon, Elveția

Heinrich Fischer (născut în 1950; reales în funcție până la Adunarea Generală Anuală din 2019) este Președintele Consiliului de Administrație. Este membru al Consiliului de Administrație din anul 2007. A obținut diploma de inginer în anul 1973, la Institutul Politehnic Federal din Zurich, unde a urmat studii de inginerie electrică și de fizică tehnică. După aceasta, s-a dedicat studiului administrării afacerilor la Universitatea din Zurich și, în timp ce lucra în acest domeniu, a obținut diploma de master, în 1976. Începând din 1977, a ocupat mai multe posturi de conducere în cadrul firmei Oerlikon Bührle Holding, Balzers AG (între 1980 și 1989) și a revenit la Oerlikon Holding (între 1990 și 1995). Între 1996 și 2007, a fost Directorul General al firmei Saurer AG, Arbon. Heinrich Fischer este membru al Consiliului de Administrație al societăților Tecan AG, Orell Füssli AG (unde ocupă funcția de Președinte) și Sensirion AG.

Prof. Dr. Pius Baschera

Prof. Dr. Pius Baschera

Zurich, Elveția

Pius Baschera (născut în 1950; reales în funcție până la Adunarea Generală Anuală din 2016) este Președintele Consiliului de Administrație. A studiat inginerie mecanică și administrarea afacerilor la Institutul Politehnic Federal din Zurich, unde a obținut și doctoratul. În 1979, a început să lucreze în cadrul companiei Hilti ca Director al departamentului de Control Financiar în domeniul producției. Înainte de a fi numit Președinte al Consiliului de Administrație, a fost Director General timp de 13 ani. În prezent, este membru al Consiliului de Administrație al Roche Holding Ltd, Basel și al grupului Schindler, Hergiswil Este, de asemenea, membru al Comitetelor consultative ale companiilor Vorwerk & Co., Wuppertal și Ardex GmbH, Witten și Președintele Consiliului de Administrație al firmei Venture Incubator AG, Zurich.

Daniel Daeniker

Daniel Daeniker

Zurich, Elveția

Daniel Daeniker (născut în 1963, ales până în anul 2021 de Adunarea Generală Anuală) s-a alăturat Consiliului de Administrație în 2018. Daniel Daeniker este Managing Partner al firmei Homburger AG, o firmă de avocatură comercială din Zurich. De asemenea deține un mandat de consiliu cu dormakaba Holding AG (Elveția), este membru al Consiliului de supraveghere al Rothschild & Co SCA (Franța) și lector la Universitatea din Zurich. 

Kim Fausing

Kim Fausing

Sonderborg, Danemarca

Kim Fausing (născut în 1964; reales în funcție până la Adunarea Generală Anuală din 2019) a fost ales să facă parte din Consiliul de Administrație, în anul 2010. Este licențiat în inginerie mecanică din anul 1987, la universitatea Aarhus Teknikum din Danemarca și a obținut o diplomă MBA la Henley Business School din Londra, în 1996. Cariera lui profesională l-a condus către grupul Hilti în 1990, unde a îndeplinit mai multe funcții de conducere, în Europa și Asia, până în anul 2007. După mutarea la grupul danez Danfoss, a fost numit Director General și membru al Comitetului executiv, în ianuarie 2008. Este, de asemenea, Vicepreședintele companiei SMA A/G, din Kassel, Germania și Vicepreședintele grupului Velux din Copenhaga, Danemarca.

Carla De Geyseleer

Carla De Geyseleer

Erembodegem, Belgia

Carla De Geyseleer (aleasă până la Adunarea Generală Anuală din 2022) se alătură Consiliului de Administrație în 2019. Din 2014 până în februarie 2019 a fost Director Financiar al SGS, companie cu sediul în Geneva (Elveția). A lucrat timp de mai mulți ani ca CFO atât pentru operatorul de telefonie mobilă Vodafone Libertel B.V., cât și pentru compania logistică DHL Express Benelux, ambele situate în Olanda. Înainte de asta, a servit in mai multe roluri de Finnace si Dezvoltare a afacerilor la nivel Regional si Global la DHL. Carla De Geyseleer deține, de asemenea, un Executive MBA de la Institutul pentru Dezvoltare a Management-ului din Lausanne. Switzerland.

 

Barbara Milian Thoralfsson

Barbara Milian Thoralfsson

Oslo, Norvegia

Barbara Milian Thoralfsson (născută în 1959; realeasă în funcție până la Adunarea Generală Anuală din 2017) a fost aleasă membră a Consiliului de Administrație în septembrie 2014. A obținut o diplomă MBA în marketing și finanțe, la Universitatea Columbia din New York și o diplomă BA în psihologie, la Universitatea Duke din Carolina de Nord. Barbara Milian Thoralfsson a deținut funcția de Director General în companii din domeniul telecomunicațiilor și al bunurilor de consum și are o vastă experiență de director neexecutiv, atât în societăți private cât și publice. Din 2006, a demarat propria activitate în domeniul industrial (Fleming Industrier AS, Oslo) și, din anul 2007, este consultant industrial al companiei EQT Partners AS, Oslo. Barbara Milian Thoralfsson este, de asemenea, membră a Consiliului de Administrație al companiilor SCA AB, Stockholm, Cable and Wireless Communications Plc, UK, ColArt International Holdings Ltd, Londra și Norfolier GreenTec AS, Oslo.