CURSURI PENTRU ÎMBINĂRI METAL-BETON

CURSURI PENTRU ÎMBINĂRI METAL-BETON

Traininguri tehnice care îți maximizează productivitatea

Am dezvotat un curs online complet pentru inginerii de structuri, acoperind subiecte variate legate de calculul plăcii de bază și a ancorelor.

  • Cursul de bază ”Baseplate Engineering Training” este ideal pentru cine nu cunoaște bine subiectul sau dorește să își actualizeze informațiile cu privire la EC2-4, la comportamentul ancorelor și modul de calcul, precum și la proiectarea plăcii de bază.
  • Modulul avansat ”Advanced Baseplate Engineering Training” este conceput pentru cine dorește să calculeze placa de bază conform metodei elementului finit, mod implementat în PROFIS Engineering.

Alege cursul potrivit pentru nevoile și obiectivele tale!

Introducere

Știm că îmbinările metal-beton reprezintă doar o mică parte din munca ta zilnică, dar sunt totuși foarte importante pentru a asigura fiabilitatea și siguranța proiectului tău. Pentru a te ajuta să fii mai eficient și să optimizezi procesul de definire a îmbinărilor, am conceput o serie de cursuri referitoare la proiectarea plăcii de bază și a fixărilor acesteia.

Aceste cursuri pornesc de la informații de bază despre ancore până la evaluări mai avansate privind metoda de calcul și rigiditatea plăcii. Conținutul a fost pregătit de experții Hilti și este disponibil gratuit în modul eLearning.

Aceste cursuri te vor ajuta să înțelegi cum să optimizezi proiectarea îmbinărilor metal-beton.

Puncte cheie

Cursurile noastre oferă o bază solidă în dimensionarea îmbinprilor metal-beton cu ancore post-instalate. Cursurile vor aduce următoarele beneficii:

  • O imagine de ansamblu actualizată a celor mai recente reglementări pentru proiectarea plăcii de bază.
  • Cunoașterea metodei de calcul EC2-4 utilizată în PROFIS Engineering.
  • Certificat de participare.

BASEPLATE ENGINEERING TRAINING

MODULELE CURSULUI DE BAZĂ

Introducere în ancore post-instalate

Ce sunt ancorele post-instalate?

Sunt prezentate diferitele tipuri de ancorare și principiile lor de funcționare, tratându-se și de principalii factori care influențează alegerea lor.

Normative și ghiduri pentru calculul ancorelor

Care sunt normativele de urmat pentru calculul ancorelor?

O prezentare generală a normativelor și a modului în care producătorii furnizează date tehnice în conformitate cu acesta.

Calculul conform SR-EN 1992

Cum se proiectează conform SR-EN 1992-4.

O privire aprofundată asupra verificărilor necesare și o comparație cu ghidul ETAG 001.

Calculul plăcii de bază

Cum să calculezi o placă de bază.

Este prezentat și analizat procesul tipic de definire a unei îmbinări complete metal-beton, explicând în special implicațiile care decurg din placa de bază flexibilă.

CALCULUL AVANSAT AL PLĂCII DE BAZĂ

MODULELE CURSULUI DE AVANSAT

Calculul avansat al plăcii de bază - Ipoteze și provocări (1/2)

Care sunt principalele provocări și cum să le depășim?

Prezentarea subiectelor legate de proiectarea plăcii de bază, în relație cu fluxul de lucru și ipotezele „plăcii de bază rigide”.

Proiectare avansată a plăcii de bază - Calcul cu PROFIS Engineering (2/2)

Cum să profiți la maximum de software-ul de calcul.

Prin dezvoltarea unui exemplu de calcul sunt explicați diferiți parametri utilizați de PROFIS Engineering, cu detalii despre metoda FEM  și despre modul de citire a raportului de calcul. Cum să utilzezi cel mai bine software-ul de calcul.