SISTEM MQS-SP SPRINKLER ANTISEISMIC

Simplu, rezistent și aprobat FM

Sprinkler antisismico MQS-SP

O instalație sprinkler capătă importanța maximă în timpul unui cutremur, deoarece trebuie să rămână în funcțiune pentru a stinge eventualele incendii izbucnite în urma respectivei mișcări seismice. Deși nu este un element structural, trebuie să i se garanteze stabilitatea în timpul evenimentului seismic, pentru a preveni daunele aduse persoanelor prezente în clădiri, conform cerințelor cuprinse în Normele Tehnice pentru Construcții NTC2008.

Sistemul Hilti MQS-SP a fost dezvoltat cu obiectivul de a garanta cea mai mare siguranță instalațiilor sprinkler în cazul acțiunilor seismice manifestate în toate direcțiile și pentru a furniza cea mai mare flexibilitate și rapiditate în faza de instalare. Sistemul corespunde indicațiilor din NFPA®-13 și este un produs aprobat conform standardelor Factory Mutual (FM Approved®).

Pentru a garanta o rezistență eficientă a instalației în cazul acțiunilor seismice, este necesar, de asemenea, să se utilizeze sisteme de fixare și ancorare certificate pentru cutremur (ETA C1 sau C2) precum noua ancoră expandabilă Hilti  HST3 sau ancora cu șurub Hilti HUS3.  

Articol din caietul de sarcini

Susținerea și fixarea țevilor instalației sprinkler prin intermediul sistemului Hilti MQS-SP, realizat din oțel S275JR (EN 10025) zincat electrolitic, aprobat conform standardelor Factory Mutual ((FM Approved®), capabil să reziste solicitărilor seismice. Sistemul Hilti MQS-SP prevede suporturi antiseismice transversale și longitudinale (sway brace) pentru controlarea acțiunilor seismice manifestate ortogonal și transversal față de axa țevii.

Sistemul Hilti MQS-SP va trebui să fie alcătuit din următoarele elemente:

MQS-SP longitudinale

Contravântuire longitudinală antiseismică

  • Ancoră amtiseismică Hilti HST3 HUS3-H
  • Conector de bază Hilti MQS-SP-L Profil
  • Hilti MQ-21/MQ-41 Colier antiseismic Hilti MQS-SP 2”÷8”
MQS-SP trasversale

Contravântuire transversală antiseismică

  • Ancoră amtiseismică Hilti HST3 sau
  • HUS3-H Conector de bază Hilti MQS-SP-T
  • Profil Hilti MQ-21/MQ-41
  • Colier antiseismic Hilti MQS-SP 2”÷8”