- Acasă
- Optimizarea Afacerii
- Soluții
- Soluții de inginerie
- Sistem modular de susținere
- Rezistent la foc
DESIGN REZISTENT LA FOC PENTRU SISTEMELE DE SUSȚINERE MODULARE
Aplicații de protecție la incendiu, coduri și design
De peste 25 de ani, Hilti și-a consolidat expertiza în cercetarea și proiectarea produselor capabile să reziste la foc. Vă oferim o gamă largă de soluții rezistente la foc, inclusiv sisteme de susținere modulare, tehnologii de fixare și sisteme antifoc.
Obiectivele noastre principale sunt de a avea o contribuție reală la protecția pasivă la foc și de a ajuta persoanele să părăsească rapid și în siguranță clădirile în caz de incendiu.
Beneficiile tale
Siguranță
Ne pasă de oameni: în cazul unui incendiu, ieșirile principale din clădire trebuie să fie libere, iar elementele Hilti conectate la acoperiș au capacitatea de a face față și de a facilita o evacuare completă.
Testat și certificat
Rezistența certificată EN 1363-1, împreună cu marcajele ETA și CE 1363 oferă cel mai incendiu nivel de siguranță în caz de incendiu pentru sistemele de susținere.
Multifuncțional
Produsele și certificările Hilti sunt o dovadă a siguranței MEP în toate domeniilor de lucru.
Protecție la incendiu / Protecție la cutremure / Protecție la coroziune
Sistemele noastre previn coroziunea pentru a proteja locul de muncă atât împotriva evenimentelor seismice, cât și incendiilor. Toate cerințele de care ai nevoie pentru clădiri care rezistă în timp.
CUM SE CONSTRUIESC CĂILE DE EVACUARE ȘI INTERVENȚIE ÎN CAZ DE INCENDIU
Un model corect de proiectare anti-incendiu trebuie să se asigure că rezidenții au timp suficient pentru a părăsi clădirea în siguranță în cazul unui incendiu.
Standardul german MLAR [4] (versiunea curentă 11/2005) descrie modul în care căile de evacuare pot fi menținute libere și pentru cât timp: de exemplu, în eventualitatea unui incendiu care afectează partea de deasupra și de sub tavan, trebuie garantată rezistența obligatorie la incendiu a tavanelor suspendate cu protecție la incendiu.
Trebuie respectate cerințele speciale pentru sistemele de susținere modulare instalate între tavanul structural și tavanul suspendat.
PRINCIPALELE STANDARDE EUROPENE
EN 13501 și EN 1366-1:2104 sunt două dintre standardele europene cele mai des întâlnite care descriu modul de proiectare a conductelor de ventilație și pentru controlul fumului cu rezistență la incendiu. De asemenea, directiva germană MLAR evidențiază necesitatea asigurării protecției împotriva incendiului la sistemele de ventilație.
- Secțiunea 5.2.2 precizează că sistemele de ventilație trebuie să fie rezistente la incendiu, iar secțiunile acestor sisteme de ventilație trebuie fixate cu elemente de construcție corespunzătoare rezistente la incendiu.
- Secțiunea 5.2.4 face referire la conductele de ventilație montate deasupra tavanelor suspendate, precizând că, dacă se instalează sisteme de ventilație deasupra tavanelor suspendate clasificate drept rezistente la incendiu, aceste sisteme de ventilație trebuie fixate corect pentru a se evita prăbușirea lor în caz de incendiu (a se vedea DIN 4102-4:1994-03 [6], capitolul 8.5.7.5).