CENTRALA ELECTRICĂ BATTERSEA, LONDRA UK

Susținerea unui simbol cultural cu 40.000 de pivoți

Provocarea

Hilti jobsite reference battersea power station London UK

Centrala Electrică Battersea se găsește în centrul uneia dintre cele mai mari și mai inovatoare lucrări de dezvoltare din Londra.

Este o clădire-simbol, cu patru coșuri de fum enorme și constituie piesa centrală a unei structuri noi, de circa 17 hectare, o comunitate reunind apartamente, magazine, cafenele, birouri și circa 7 hectare de spații publice.

Este un proiect important pentru Londra, care schimbă la față o zonă odinioară abandonată de pe malul Tamisei. Costurile sunt de 8 miliarde de lire sterline și prevăd construcția unei noi stații de metrou și o extindere către o linie de tren subterană.

Provocarea a constat în faptul că Centrala Electrică era abandonată de peste 30 de ani. Astfel, zidurile de cărămidă de sub coșurile de fum au necesitat consolidarea cu peste 40.000 de pivoți plasați la subsol, între zidul de cărămidă existent și noii pereți din beton armat.

Soluția Hilti

La Hilti, ne-am implicat încă din fazele inițiale ale proiectului, colaborând cu companiile Battersea Group, J. Coffey Construction Ltd și proiectanții de structuri.

Pentru această lucrare, am sugerat utilizarea manșoanelor de plasă Hilti M22. Pereții cu grosimea de 600-700 mm aveau multe goluri. Am dorit, de asemenea, să ne asigurăm de controlul cantităților de mortar și de eficiența ancorelor în diversele tipuri de material de fixare.

Contractanții au utilizat, de asemenea, combipercutoarele noastre, Hilti TE 70-AVR, pentru a da găuri și sistemele de ancore chimice cu injecție Hilti HIT.

ÎNTREABĂ UN INGINER