KRØYERS PLADS – COPENHAGA, DANEMARCA

Clădire verde în inima zonei vechi a orașului Copenhaga

Hilti jobsite reference Krøyers Plads Copenhagen Denmark

Provocarea

Hilti jobsite reference Krøyers Plads Copenhagen Denmark

Krøyers Plads este o clădire nouă, interesantă, situată în zona veche a orașului Copenhaga, cu o istorie datând în jurul anului 1747.

Este o provocare ca și construcție, din cauza localizării ei și a importanței istorice. Este, în același timp, o clădire importantă, deoarece este prima care a fost construită ținând cont de noile coduri stricte pentru clădirile verzi adoptate de Danemarca, așa-numitele coduri Nordic Swan sau Svanemaerket.

Așadar, este vorba despre reguli stricte în materie de construcții.

Proiectul este un mix de spații pentru birouri, magazine și locuințe dezvoltat pe o suprafață de 20.000 m2. Toate acestea trebuie să respecte reglementările în materie de energie Danish BR 15, clădirea având culoarea verde, cu una dintre fațade și acoperișul acoperite cu vegetație.

Soluția Hilti

A fost o mare provocare în materie de clădiri verzi, însă noi am contribuit cu unul dintre produsele noastre din categoria Cleantec, concepute pentru a depăși în rigoare cetrințele legale în materie de mediu.

Astfel, în timp ce inginerii Hilti au oferit consultanța și au efectuat calculele tehnice, mortarul Hilti HIT-CT 1 Cleantec a fost tocmai potrivit pentru armăturile post-instalate, acesta corespunzând codului 00-3 din Nordic Swan.  

ÎNTREABĂ UN INGINER