Prevenirea prafului

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE PRAFUL DIN ȘANTIER

Praful pe șantier este adesea subestimat. Implică riscuri grave pentru companie, de la sănătatea angajaților la un impact ridicat asupra productivității și calității muncii. Mai mult, lipsa unui management al prafului în neconformitate cu normele poate duce la sancțiuni grave chiar până la închiderea șantierului. Aici abordam în detaliu cele mai importante aspecte privind praful pe șantier.

Strasbourg / France - May 10, 2012: Flags of European countries in front of the European Parliament in Strasbourg, France; Shutterstock ID 1361033954; Purchase Order: Bild Whitepaper; Job: Hilti Campaign; Client/Licensee: Hilti Deutschland AG

Praful este subiectul unor reglementări din ce în ce mai stricte:

Asociațiile de profil, companiile de asigurări și legislatorii din UE și Statele Membre atestă că: pericolul cauzat de expunerea ridicată la praf este enorm. Astfel, UE a promulgat noi reglementări pe care Statele membre trebuie să le aplice din Ianuarie 2020. În acest caz, legislația prevede sancțiuni și, de asemenea, închiderea șantierului în cazul nerespectării noilor dispoziții. Ce înseamnă punerea în aplicare a prevederilor pentru tine și compania ta?

Află mai mult despre norme
Staub Risiken

Praful ascunde riscuri enorme

Praful de pe șantier afectează sănătatea utilizatorilor, iar consecințele variază de la silicoză la probleme de inimă și de circulație până la diferite tipuri de cancer. Dar care sunt cele mai periculoase pulberi? Ce consecințe au diferitele tipuri de praf periculos asupra unei companii? Și ce rol joacă lipsa forței de muncă calificate atunci când este vorba despre praf? Astfel se evită riscurile pentru sănătate cauzate de praful periculos.

Află mai multe despre riscuri
Staub kostet Zeit und Geld

Praful înseamnă timp pierdut și costuri mari

Praful este un adevărat inamic al productivității și scade într-un timp scurt marja de profit. Deoarece nu doar lucrătorii, ci și uneltele și sistemele suferă din cauza unei expuneri ridicate la praf: acest lucru duce la costuri mari de curățenie și de întreținere, o durată de utilizare mai redusă a echipamentelor cu până la 60%, pe lângă timpul lung de pregătire și de monitorizare pe șantier. Cum se pot evita costurile supericiale și etapele suplimentare de lucru.

Află mai multe despre costuri