Prin colectarea prafului economisești timp și bani

Prin colectarea prafului economisești timp și bani

Gestionarea prafului și reducerea riscurilor aferente prafului crește profitabilitatea companiei. Prin colectarea prafului, nu protejezi doar utilizatorii. Vei evita și posibilele sancțiuni. De asemenea, o prevenire eficientă și sistematică a prafului optimizează automat și procesele companiei. Astfel eviți costurile ascunse de mentenanță și curățare, îmbunătățești durata de viață a uneltelor și echipamentelor, reduci etapele necesare aplicațiilor de găurire, dăltuire, șlefuire și șlițuire, și asiguri o eficiență ridicată a productivității datorită sistemelor complete de gestionare a prafului.

Cu sistemele performante de colectare a prafului poți influența productivitatea cu…

60 %

mai ridicată
Viața uneltei

20 %

mai ridicată
Durata de utilizare a consumabilului

20 %

mai multă
Performanță

Pe această pagină, poți afla mai multe despre:

Reducerea etapelor de lucru

Află mai multe

Evită pătrunderea prafului în angrenaje

Află mai multe

Sistemele complete de gestionare a prafului

Află mai multe

PREVENIREA PRAFULUI REDUCE NUMĂRUL ETAPELOR DE LUCRU

De la găurire la dăltuire, până la șlițuire și tăiere: cantitatea de praf produsă de aceste aplicații este enormă. Praful rezultat reprezintă etape suplimentare de lucru ce au puțin de-a face cu aplicația în sine, cum este pregătirea și curățarea zonelor din șantier. Acest lucru este foarte important în relația cu clienții: nimic nu este mai neprofesional decât praful și murdăria rămasă la finalul lucrărilor. Avantajul: prin sistemele eficiente de gestionare a prafului aceste etape suplimentare nu mai sunt necesare.

Pregătire:

Când se confruntă cu praf, cel mai adesea operatorii trebuie să curețe sau să acopere zona de lucru pentru a putea începe activitatea. Folosind sistemele de colectare a prafului, această operațiune se reduce semnificativ sau este chiar eliminată.

Mentenanța:

Nimic nu este mai deranjant decât curățarea finală a zonei de lucru, după terminarea lucrărilor de găurire, șlițuire sau tăiere. Cu un aspirator conectat la unealta necesară aplicatiei pentru a colecta praful, această operațiune este eliminată.

Fixarea directă:

Prevenirea prafului prin utilizarea soluțiilor alternative de montaj economisește, de asemnea, mult timp și bani. Un exemplu de soluție alternativă este fixarea directă. Cu ajutorul pistolului de implantat cuie pe acumulator fixarea se poate face direct în perete, podea sau tavan fără găurire și aproape fără praf, fiind o soluție mult mai rapidă decât metoda tradițională. Astfel vei economisi de două ori mai mult timp.

EVITĂ PĂTRUNDEREA PRAFULUI ÎN ANGRENAJE

Uneltele sunt expuse unei cantități ridicate de praf, dar mai puțin decât cea la care sunt supuși lucrătorii

Praful este deranjant. În timpul activităților zilnice de pe șantier este produs continuu și se propagă foarte ușor. Eliminarea prafului necesită uneori mai mult timp decât aplicația în sine. Mai mult: pentru echipamentele, utilajele și dispozitivele din șantier reprezintă un pericol imediat, cauzând de exemplu:

Defecțiuni ale uneltelor

Odată ajuns praful în angrenaje, apar probleme tehnice, de exemplu supraîncălzirea componentelor electronice, uzura și blocarea diverselor piese sau deteriorarea senzorilor. Defecțiunile rezultate necesită reparații ce implică timp și bani, iar durata de viață a uneltelor și consumabilelor este de asemenea afectată.

Mentenanță și curățarea

Praful ce pare «uscat»,  în timp se depune pe echipamente formând un strat unsuros. Curățarea și mentenanța frecventă a uneltelor costă timp și bani și reduce performanța dacă ajunge în angrenaje.

O imagine curată

Aspectul profesional al companiei este determinat în mare parte de angajați, dar și de zona de lucru curată și echipamentele întreținute. Acest lucru este valabil în special în lucrările de renovare, dar și în cazul lucrărilor realizate direct la client. Astfel, prevenirea prafului nu numai că economisește bani, dar poate genera o creștere a veniturilor.

Astfel, prevenirea prafului nu te ajută să economisești doar bani, te poate ajuta să crești și veniturilor.

ASPIRAREA CORECTĂ A PRAFULUI ÎN FUNCȚIE DE NEVOILE TALE

Există mai multe sisteme de colectare a prafului:

Sisteme de colectare a prafului conectabile

Perfecte pentru uneltele electrice pe acumulator: sistemele conectabile sunt în circuit închis și nu necesită aspiratoare.

Mai multe informații

Apărători și aspiratoare pentru praf

Apărătorile și aspiratoarele de praf Hilti pot fi conectate la o varietate de echipamente și modele Hilti.

Mai multe informații

Colectează apa murdară rezultată în urma carotării

Sistemele antipraf pe bază de apă au rol și de răcire, de aceea sunt soluția ideală pentru aplicațiile grele de carotare și tăiere diamantată.

 De exemplu, știi de sistemul de management a apei DD-WMS 100? Aici poți vedea cât timp se poate economisi prin soluțiile inteligente.

Mai multe informații

SOLUȚIILE COMPLETE DE GESTIONARE A PRAFULUI

Ce aspirator este potrivit pentru aplicația ta? Lucrezi cu apărătoare de praf, burghiu cu aspirație sau un sistem de colectare a prafului conectabil? Și ce sistem este potrivit pentru un anumit tip de aspirator?

Componente compatibile între ele

Da sistemele de aspirare sunt disponibile în mai multe variante și pot fi mărci diferite. Pentru a face o alegere este nevoie mult timp și trebuie achiziționate componente ulterioare, devenind costisitoare.

 Soluția: componentele compatibile care împreună formează un sistem eficient de eliminare a prafului. Nu numai că economisești timp și bani, dar și funcționează mai bine și mai eficient. 

Sistemele noastre de aspirare

Accesează aici informațiile despre toate sistemele noastre de management al prafului. Astfel, vei ști ce componente sunt potrivite pentru eliminarea prafului rapid și eficient. Descoperă sistemele de management al prafului Hilti.