Image alt text (optional)

Praful face obiectul directivelor

Praful de dioxid de siliciu cristalin (praful de cuarț) este clasificat de UE ca fiind cancerigen. Limita de expunere admisă este de 0,1 mg/m3. Aceasta corespunde cantității unui fir de păr uman lung de 3 cm pe metru cub de aer.

Cât înseamnă practic o cantitate de praf de 0,1 mg/m3?

Datele tehnice directe nu sunt foarte utile pentru a estima cât de mică este această limită. Iată un exemplu: pentru a atinge limita superioară, este suficientă o cantitate de praf de cuarț cât să umple un pahar cu apă, vărsată și distribuită uniform în interiorul unui stadion de fotbal. Acest lucru este practic invizibil, nu-i așa? Da, pentru ca dacă particulele fine de praf ar putea fi vizibile, ar înseamna că s-ar depăși cu mult limita superioară. Cel mai vizibil nu este praful fin, ci praful grosier, iar praful periculos este cel care nu poate fi vazut.

SISTEMUL CORECT DE COLECTARE A PRAFULUI PENTRU FIECARE APLICAȚIE

Ce se poate face pentru a respecta pe deplin specificațiile

Este destul de greu să ajungi să cunoști această junglă de specificații. În plus, cunoașterea uneltelor potrivite și eficiente pentru diversele sisteme de aspirare a prafului necesită mult timp și efort. Mai mult, să asigurați o putere de eliminare a prafului mai eficientă necesită mult timp și efort. 

Știați însă că sistemele conectate între ele au o putere mai mare de aspirare?