Praful face obiectul directivelor

Praful de dioxid de siliciu cristalin (praful de cuarț) este clasificat de UE ca fiind cancerigen. Limita de expunere admisă este de 0,1 mg/m3. Aceasta corespunde cantității unui fir de păr uman lung de 3 cm pe metru cub de aer.

Image alt text (optional)

Cât înseamnă practic o cantitate de praf de 0,1 mg/m3?

Datele tehnice directe nu sunt foarte utile pentru a estima cât de mică este această limită. Iată un exemplu: pentru a atinge limita superioară, este suficientă o cantitate de praf de cuarț cât să umple un pahar cu apă, vărsată și distribuită uniform în interiorul unui stadion de fotbal. Acest lucru este practic invizibil, nu-i așa? Da, pentru ca dacă particulele fine de praf ar putea fi vizibile, ar înseamna că s-ar depăși cu mult limita superioară. Cel mai vizibil nu este praful fin, ci praful grosier, iar praful periculos este cel care nu poate fi vazut.

SISTEMUL CORECT DE COLECTARE A PRAFULUI PENTRU FIECARE APLICAȚIE

Ce se poate face pentru a respecta pe deplin specificațiile

Este destul de greu să ajungi să cunoști această junglă de specificații. În plus, cunoașterea uneltelor potrivite și eficiente pentru diversele sisteme de aspirare a prafului necesită mult timp și efort. Mai mult, să asigurați o putere de eliminare a prafului mai eficientă necesită mult timp și efort. 

Știați însă că sistemele conectate între ele au o putere mai mare de aspirare?