Hilti atinge neutralitatea CO₂ în operațiunile proprii

Schaan (FL), 18 ianuarie 2024 – La sfârșitul anului 2023, Grupul Hilti a atins neutralitatea CO₂ în propriile operațiuni, așa cum era planificat. Această realizare marchează prima etapa în călătoria companiei către zero net până în 2050.

Ca parte esențială a strategiei sale de sustenabilitate, Grupul Hilti a implementat o abordare în patru pași pentru a elimina emisiile de CO₂. Această abordare urmează principiile „reduce, înlocuiește, produce și compensează” și face parte dintr-un pachet de măsuri cuprinzătoare pentru a îndeplini criteriile bazate pe știință stabilite prin inițiativa Science Based Targets.

„Atingerea neutralității CO₂ în cadrul propriilor noastre operațiuni este prima etapă tangibilă în călătoria noastră către emisii nete zero. În ciuda acestei realizări importante, recunoaștem, de asemenea, importanța abordării emisiilor de-a lungul întregului lanț valoric. Angajamentul nostru față de inițiativa Science Based Targets va sprijini ambițiile de sustenabilitate ale clienților noștri și va contribui la combaterea schimbărilor climatice”, comentează CEO-ul Jahangir Doongaji.

În conformitate cu prioritatea de sustenabilitate a Hilti de a-și reduce consumul de energie și, prin urmare, emisiile de CO₂, compania a reușit să reducă cu 60% din propriile emisii, comparativ cu un scenariu de „a nu face nimic”, din 2019. Pe lângă diverse măsuri de eficiență energetică , una dintre pârghiile cheie pentru atingerea acestei cifre a fost înlocuirea surselor de energie pe bază de combustibili fosili cu alternative mai durabile. Până la sfârșitul anului 2023, compania și-a mutat deja aproximativ jumătate din flota sa globală de vehicule de la motoarele pe benzină și diesel la motoare electrice și vehicule hibride.

Din 2020, Hilti se bazează pe energie electrică verde 100% la nivel mondial, fie obținută prin achiziționarea de certificate de electricitate verde de înaltă calitate, în conformitate cu cele mai înalte standarde definite de „EKOenergy” și „Green-e”, fie generată de propriul sistem fotovoltaic. În plus, Hilti investește masiv în extinderea continuă a propriilor instalații fotovoltaice. În 2023, compania și-a extins semnificativ producția de energie fotovoltaică la nivel mondial la peste 9.000 de megawați oră.

Restul de 40% din emisiile de CO₂ la nivel mondial sunt compensate cu proiecte pe care Hilti le-a dezvoltat exclusiv împreună cu Fundația Hilti și ClimatePartner. Toate proiectele sunt supuse unei verificări de către o terță parte, care se desfășoară fie în conformitate cu „Gold Standard”, fie cu „Verra Verified Carbon Standard” pentru proiectele de compensare.

Hilti raportează performanța sa de mediu cu referire la standardele Global Reporting Initiative (GRI) în Raportul său anual de sustenabilitate. Raportul de sustenabilitate al Hilti poate fi descărcat aici

Peter Rupp, șeful departamentului de sustenabilitate corporativă de la Hilti, explică în continuare modul în care am atins această etapă. Urmărește videoclipul complet: