Întrebări frecvente: unelte pe acumulator Hilti

Răspunsuri la întrebări comune despre uneltele electrice și acumulatorii noștri, inclusiv platforma Nuron

PLATFORME DE UNELTE PE ACUMULATOR

Care este diferența dintre platformele pe acumulatori Nuron și Hilti de 12 V, 22 V și 36 V?

Nuron este cea mai recentă platformă adăugată la portofoliul Hilti de unelte pe acumulator. Îți oferă o singură platformă de unelte pe acumulator de înaltă performanță pentru toate uneltele tale Hilti pe acumulator. Cu Nuron, poți reduce complexitatea activității tale, deoarece poți realiza toate aplicațiile – de la înșurubare la tăierea betonului – folosind același set de acumulatori Nuron interschimbabili de 22 V. Celelalte platforme de acumulatori includ o platformă sub-compactă de 12 V pentru lucrul în spații înguste, platforma noastră mai veche de 22 V și o platformă de 36 V pentru lucrări mai dificile, precum tăierea sau șlefuirea metalului.

TRECEREA LA NURON

Trebuie să trec la Nuron sau pot să folosesc în continuare uneltele pe acumulator Hilti pe care le am deja?

Poți utiliza în continuare uneltele pe acumulator Hilti pe care le ai deja. Cu toate acestea, îți recomandăm să treci la Nuron, deoarece platforma oferă performanțe superioare și beneficii mai mari de conectivitate la un preț similar.

Uneltele Nuron sunt mai costisitoare decât uneltele Hilti de 22 V și 36 V existente?

Platforma Nuron are un preț similar cu celelalte platforme pe acumulatori pe care le punem la dispoziție. Pentru mai multe detalii despre unelte specifice, accesează paginile produselor de pe site-ul nostru web, contactează echipa noastră de asistență pentru clienți, adresează-te managerului de zonă asignat sau vizitează unul dintre magazinele noastre Hilti Store.

Dacă trec la Nuron, va fi necesară înlocuirea pieselor de schimb și a accesoriilor?

Nu – nu toate piesele de schimb și accesoriile uneltelor trebuie să fie înlocuite. Pentru mai multe informații, accesează paginile produselor de pe site-ul nostru web, contactează echipa noastră de asistență pentru clienți, adresează-te managerului de zonă asignat sau vizitează unul dintre magazinele noastre Hilti.

Cât timp vor fi disponibile uneltele Hilti de 22 V și 36 V?

Platformele actuale de 22 V și 36 V vor fi în continuare disponibile atât timp cât este necesar.

Pot folosi în continuare platforma de 12 V cu scule sub-compacte pentru aplicații ușoare?

Da. Poți utiliza în continuare uneltele pe acumulatori Hilti de 12 V pentru aplicații ușoare sau în spații greu accesibile.

Pot folosi sculele Hilti de 22 V și 36 V pe care le am cu acumulatorii Nuron?

Poți folosi un adaptor pentru a folosi aproape toate sculele de 22 V existente cu acumulatori Nuron. Consultă lista de produse de pe site-ul nostru web, contactează echipa noastră de asistență pentru clienți sau vizitează unul dintre magazinele noastre Hilti pentru detalii privind posibilitatea folosirii adaptorului cu anumite unelte. Nu există adaptor pentru sculele de 36 V.

ACUMULATORI

Cum pot depozita și manevra acumulatorii pe litiu-ion?

Pentru o durată mai mare de viață a acumulatorului, o productivitate mai mare și o protecție sporită pentru echipele tale, se recomandă următoarele: 

  • Temperatură de depozitare între –20°C și +40°C  
  • Nu depozita acumulatorii pe încărcător. Scoate întotdeauna acumulatorul din încărcător la finalizarea încărcării.  
  • Nu depozita acumulatorii la lumină solară directă, în apropierea unei surse de căldură sau în spatele sticlei.  
  • Temperatură ambientă de funcționare între -17°C și +60°C.  
  • Verifică regulat acumulatorii și evită încărcarea sau descărcarea dacă sunt deteriorați
  • Păstrează acumulatorii curați – îndepărtează praful și reziduurile cu o perie moale uscată sau cu un prosop uscat.  
  • Nu utiliza acumulatorii în alte scopuri (de exemplu, ca ciocane).

Ce înseamnă starea de sănătate a acumulatorului?

Starea de sănătate a acumulatorului se referă la durata de viață rămasă a acumulatorului litiu-ion. Toți acumulatorii litiu-ion își pierd capacitatea și performanța cu timpul – fie că sunt acumulatori pentru unelte, fie că sunt acumulatori pentru laptopuri sau telefoane mobile. Cu platforma Nuron, funcția - stare de sănătate, îți oferă recomandări în cazul în care un acumulator trebuie înlocuit. Acest lucru te ajută să te asiguri că lucrezi întotdeauna cu cele mai productive unelte posibile.

Acumulatorii litiu-ion funcționează în condiții de vreme rece?

Temperatura ambientă de funcționare este cuprinsă între -17°C și +60°C, în timp ce intervalul optim este de la 10°C la 30°C. Acumulatorii nu pot fi încărcați la temperaturi sub 0°C.

Acumulatorii litiu-ion trebuie să fie complet descărcați înainte de încărcare?

Nu, nu este necesară descărcarea completă a acumulatorilor pe litiu-ion înainte de încărcare. Acumulatorii pe litiu-ion sunt foarte versatili și nu există probleme specifice în ceea ce privește durata de viață a acumulatorilor din cauza „efectelor memoriei” rezultate în urma încărcării și descărcării parțiale.

Care este durata de viață a acumulatorilor Hilti pe litiu-ion?

Acumulatorii Nuron conțin celule cu litiu-ion de înaltă calitate, proiectate pentru a asigura o performanță ridicată și o durată mare de viață. Durata de viață individuală a acumulatorilor depinde, printre altele, de o serie de factori precum ce tip de unealtă este utilizată, forța de utilizare, frecvența de utilizare și temperatura ambiantă, printre altele.

PROTECȚIA MEDIULUI

Cum pot elimina acumulatorii litiu-ion în siguranță?

Ne asumăm răspunderea pentru produsele noastre pe toată durata lor de viață și la finalul ciclului lor de viață, astfel încât să fie eliminate corespunzător. Poți aduce acumulatorii Hilti la un magazin Hilti sau poți consulta indicațiile guvernamentale locale privind eliminarea deșeurilor sau resursele publice de sănătate și siguranță pentru instrucțiunile de eliminare. Înainte de eliminarea acumulatorilor, te rugăm să acoperi materialele de contact cu material izolator (de exemplu, bandă izolatoare). Nu elimina acumulatorii ca deșeuri menajere.

Uneltele Hilti pe acumulator pot fi reciclate?

Sculele noastre au cantități mari de oțel, cupru și aluminiu și peste 70% din compoziția sculei poate fi reciclată pentru o varietate de scopuri. Depunem eforturi continue pentru a mări acest procent.

Ce face Hilti pentru a reduce impactul sculelor sale electrice asupra mediului?

La Hilti, luăm în considerare întreaga durată de viață a produselor noastre. De exemplu, în prezent utilizăm în medie 23% materiale reciclate pentru produsele noastre (comparativ cu media globală de 8%) și 100% din producția noastră funcționează cu energie regenerabilă. De asemenea, ne axăm pe reparația uneltelor în locul înlocuirii acestora și, atunci când o uneltă ajunge la sfârșitul duratei sale de viață, o colectăm gratuit împreună cu partenerii noștri globali de colectare. Tot ce nu poate fi reutilizat este reciclat de partenerii noștri logistici terți verificați. Acest lucru asigură că uneltele pot fi evaluate pentru reutilizare, fie ca unelte donate în întregime, fie ca componente pentru programul nostru de reutilizare a pieselor de schimb. Deoarece uneltele noastre au în componență metal în proporție de peste 70%, mare parte a acestora pot reintra pe piețele internaționale de bunuri. Pentru mai multe informații, accesează secțiunea sustenabilitate pe site-ul nostru web.

Ce face Hilti pentru a reduce impactul acumulatorilor litiu-ion asupra mediului?

Acumulatorii colectați de rețeaua noastră globală de logistică inversă sunt reciclați de către partenerii noștri terți specializați în domeniul reciclării acumulatorilor. Aceștia extrag materiale specifice, inclusiv cobalt, nichel și litiu. Aceste materiale sunt apoi reutilizate în cadrul altor proceduri de fabricație. Colaborăm cu partenerii de reciclare pentru a îmbunătăți procesul de reciclare și a ne asigura că aceste materiale valoroase sunt extrase cât mai eficient.

Unelte pe acumulator fără compromisuri

Performanță mai mare. Mai multă siguranță. Mai multă conectivitate. Mai mult Nuron