PROTECȚIA ÎMPOTRIVA COROZIUNII

Alegerea corectă a sistemelor de fixare și susținere

Aproximativ 20% din producția anuală de oțel din lume este folosită pentru înlocuirea pieselor deteriorate de coroziune. Pe lângă pierderile economice importante, cazurile necontrolate de coroziune reprezintă un pericol mare pentru siguranță, deoarece pot duce la deteriorarea semnificativă a funcționării sistemelor utilizate.

Pentru sistemele de ancorare, sistemele de fixare directă și sistemele de susținere, utilizarea materialelor rezistente la coroziune sau placate cu material de protecție este considerată drept metoda de protecție cea mai sigură și economică împotriva coroziunii.

Note importante

Decizia finală privind protecția împotriva coroziunii este luată de către client. Hilti nu își asumă responsabilitatea privind alegerea produsului pretabil aplicației, chiar dacă a fost informată despre factorii ce influențează coroziunea. Tabelele se bazează pe o durată medie de funcționare pentru aplicațiile uzuale.

În cazul placărilor metalice, de exemplu sistemele de acoperire în straturi de zinc, sfârșitul duratei de viață reprezintă momentul în care este vizibilă rugina roșie pe o zonă mare din produs, ceea ce poate duce la producerea deteriorărilor structurale ample. Primele semne de apariție a ruginii pot apărea mai devreme.
Codurile, normativele sau reglementările internaționale, precum și directivele specifice ale clientului și/sau ale sectorului industrial, trebuie luate în considerare și evaluate în mod separat .

Prezentele ghiduri se aplică doar în cazul coroziunii produse de factori atmosferici. Tipurile speciale de coroziune precum coroziunea în spații înguste sau fisurile produse de prezența hidrogenului trebuie evaluate separat.

Tabelele cuprinse în prezenta broșură reprezintă doar o îndrumare generală pentru aplicațiile acceptate în mod obișnuit în mediile atmosferice tipice.

Caracterul corespunzător al unei aplicații specifice poate fi influențat în mod semnificativ de condițiile locale, de exemplu:

 • Valori ridicate ale temperaturii și ale umidității;
 • Nivelul ridicat al poluanților atmosferici;
 • Contactul direct cu produsele corozive, precum cele prezente în anumite tipuri de lemn tratat chimic, în apele uzate, în aditivii pentru beton, în agenții de curățare etc.;
 • Contactul direct cu solul, apa stătătoare;
 • Contactul direct cu betonul proaspăt/nematurat (< 28 de zile de maturare);
 • Curentul electric;
 • Contactul cu metale diferite;
 • Zonele închise, de ex. fisurile;
 • Deteriorările fizice sau uzura;
 • Coroziune puternică datorată efectului combinat al mai multor factori
 • Înglobarea poluanților în produs.

Informații suplimentare

PROFIS Software

PROFIS Software
Descarcă PROFISSisteme de ancorare

Sisteme de ancorare
Date tehnice


031 130 3019

roallfe@hilti.com

Pentru a face website-ul să funcționeze mai bine, am folosit cookie-uri. Puteți schimba aceste setări aici. În caz contrar vom considera că sunteți de acord cu asta.