ISTORIA NOASTRĂ

Hilti history

Hilti a parcurs un drum lung de la înființarea ei în anul 1941, însă a menținut ambiția de a se dezvolta. Te invităm să arunci o privire asupra istoriei noastre, pentru a avea o idee despre ce suntem capabili să facem.

1941 - ÎNFIINȚAREA

Inginerul Martin Hilti (1915 – 1997) și fratele lui, Eugen (1911 – 1964) înființează societatea Hilti Maschinenbau OHG în localitatea Schaan, Liechtenstein.

1948 - Cererea pentru obținerea brevetului

Pentru prima dată, Martin Hilti atrage atenția asupra tehnologiilor de fixare și obține un brevet în acest domeniu. La începutul anilor '50, se lansează unelte cu acționare manuală și unelte pentru fixări directe.

1952 - VÂNZĂRILE

Hilti negociază un acord de colaborare pentru vânzări în Italia, primul său contract de vânzări internațional.

1957 - INOVAȚIA

DX 100, prima unealtă din lume acționată de un propulsor marchează un moment crucial pentru Hilti, din punct de vedere tehnic.  La începutul anilor '60, Hilti este prezentă în circa 30 de țări.

1962 – DESCHDEREA CĂTRE PIEȚELE INTERNAȚIONALE

Hilti este deja prezentă în circa 30 de țări.

1964 - DESPĂRȚIREA

Eugen Hilti, unul dintre cofondatorii companiei, moare la 20 noiembrie, la vârsta de 53 de ani. Grație calității sale extraordinare de organizare, a contribuit în mod decisiv la extinderea companiei în Schaan. A fost profund im­plicat în Comisia națională pentru ucenici, până în momentul dispariției sale premature.

1967 – INOVAȚIILE PUTERNICE

Prin introducerea lui TE 17, primul rotopercutor electropneumatic, seria TE evoluează către cea mai amplă gamă de produse.

În aceeași perioadă, Hilti dezvoltă primele sisteme de ancorare mecanică.

1970 – UNITĂȚILE DE PRODUCȚIE INTERNAȚIONALE

Se deschide prima unitate de producție din străinătate, în Thüringen, Vorarlberg (Austria). 

1971 - EXPANSIUNEA

Se deschide o unitate de producție la Kaufering, în apropiere de Munchen (Germania), urmată de alte fabrici în întreaga lume.

1973 - EXTINDEREA

Noua societate, Hilti Entwicklungsgesellschaft (HEG) din Muchen (Germania) dezvoltă tehnologii pentru găurit și montaj și sisteme de ancorare.


Compania își mărește structura de conducere. Ia naștere un Comitet executiv alcătuit din patru membri. 

1975 – ON BOARD

Trei membri adjuncți sunt numiți în Comitetul executiv. Michael Hilti se alătură companiei și conduce departamentul de marketing și vânzări.

1980 - Relocarea și CONSOLIDAREA VIITORULUI COMPANIEI

Formarea regiunilor de vânzare America, Africa, Asia și Europa.


Crearea Trustului familial Martin Hilti.

1982 - NUMIREA

Michael Hilti este numit Vicepreședinte al Comitetului executiv.

1985 - SISTEMATIZAREA

Familiile ce fac parte din sisteme de ancorare, de fixare directă și de găurit și demolat sunt reorganizate sub formă de divizii de producție de sine stătătoare. Fiecare divizie cuprinde propriile funcții de gestionare a producției, de cercetare și dezvoltare, logistică, control, achiziții și producție.

1986 - LEADERSHIP

Prezentarea programului „Strategy 2000” concentrat pentru prima dată asupra segmentării pieței. De asemenea, în acest an, este introdusă o cultură organizațională uniformă și la scară globală, sub motto-ul „Leadershipul face diferența”.

1990 – SCHIMBĂRI LA NIVELUL CONDUCERII

Martin Hilti cedează funcția de Director General fiului său, Michael.

Rămâne Președintele Consiliului de administrație.

1991 – GLOBALIZAREA

Continuă expansiunea în piața internațională a mai multor organizații Hilti. Iau naștere noi filiale în Rusia, America de Sud și Asia. Începe, astfel, procesul de globalizare pentru compania Hilti.

1994 - TRANZIȚIA

Martin Hilti cedează funcția de Președinte al Consiliului de administrație lui Michael Hilti, rămânând în cadrul acestuia ca președinte onorific. Pius Baschera este numit Director General. Pentru prima dată, compania este condusă de o persoană care nu face parte din familie.

1996 – ACTIVITĂȚILE DE BAZĂ

Noua strategie 3C se bazează pe clienți, compentență și concentrare.

1997 - MOȘTENIREA

Martin Hilti, cofondator al companiei, moare la 19 august, la vârsta de 82 de ani.

2002 - REȚEAUA

Procesele și datele organizației sunt standardizate la nivel global, ceea ce va pune bazele ulterioarei îmbunătățiri substanțiale a eficienței și productivității.

2003 - PREMIILE

Grupul Hilti este răsplătiti cu premiul „Carl Bertelsmann” pentru cultura sa organizațională exemplară.

2004 - CULTURA

Motto-ului „Leadershipul face diferența” îi ia locul „Our Culture Journey”. Un aspect extrem de important al noii noastre culturi organizaționale este programarea cursurilor și a formărilor pentru toți angajații noștri din  întreaga lume.

2006 – SCHIMBĂRILE DIN CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE

La sfârșitul anului, Pius Baschera predă ștafeta și noul Director General este Bo Risberg. Baschera devine Președintele Consiliului de administrație. Michael Hilti rămâne membru al Consiliului de administrație.

2009 – UNITĂȚILE DE PRODUCȚIE

Hilti deschide cea de-a opta unitate de producție la Matamoros (Mexic).

Celelalte fabrici se găsesc în localitățile Schaan (Liechtenstein), Thüringen (Austria), Kaufering și Strass (Germania), Zhanjiang și Shanghai (China) și Kecskemét (Ungaria).

CRIZA FINANCIARĂ

O scădere cu 20% a cifrei de afaceri constrânge societatea să opereze o restructurare.

2014 – TOP MANAGEMENT

Christoph Loos devine cel de-al cincilea Director General de la înființarea companiei Hilti.

STRATEGIA

Sub conducerea noului Director General, compania își stabilește strategia pentru următorii ani. Un aspect esențial al strategiei „Champion 2020” este diferențierea prin podusele premium.

2015 – CENTRUL DE INOVARE

Un centru de inovare nou și modern, cu peste 450 de angajați, se inaugurează la sediu central al companiei Hilti din Schaan, Liechtenstein.

RELOCĂRILE

Sediile principale de pe continentul american sunt relocate din Tulsa, Oklahoma, în Plano, aproape de Dallas, Texas.

CIFRA DE AFACERI

Pentru prima dată, Hilti depășește pragul de 1 milion de dolari cifră de afaceri în America de Nord.

2016 - DEDICAREA

Hilti își renovează complet birourile și clădirile sediului principal, exprimându-și, în felul acesta, dedicarea față de spațiile companiei din Liechtenstein.