Rezistență sporită la coroziune cu sistemul de susținere modular Hilti
Rezistență sporită la coroziune cu sistemul de susținere modular Hilti

PROTECȚIE ÎMPOTRIVA COROZIUNII CU ZINC-MAGNEZIU

Rezistență sporită la coroziune cu sistemul de susținere modular Hilti

Coroziunea este un fenomen natural, dar costisitor și posibil periculos, care afectează aproape orice tip de compuși chimici. Poate cauza defecte structurale care necesită reparații sau înlocuiri costisitoare, care adesea duc la irosirea timpului.

Aliajul de zinc-magneziu oferă o rezistență sporită la coroziune comparativ cu materialele convenționale din oțel acoperite cu zinc, fără să crească semnificativ grosimea stratului de vopsea. Un nou proces de fabricație este utilizat pentru a acoperi o suprafață metalică neacoperită cu zinc și magneziu.

Acest lucru duce la utilizarea unei cantități mai mici de zinc, ceea ce face ca vopseaua să fie mai subțire și mai ușoară, asigurând o aplicare mai omogenă pe întreaga suprafață a componentei în comparație cu vopselurile HDG tradiționale.

Beneficiile tale

Auto-izolare

Nu mai este nevoie de lucrări suplimentare pentru protejarea suprafeței tăiate în timpul tăierii unui profil cu acoperire de zinc-magneziu.

Mai bun pentru mediu

Tehnologia de acoperire cu zinc-magneziu permite obținerea unor rezultate mai bune decât HDG prin consumarea unei cantități mai mici de zinc, pentru o abordare mai sustenabilă și care protejează mediul.

Recunoscută pe plan internațional și utilizată pe scară largă

Tehnologia inovatoare de acoperire cu zinc-magneziu (ZM) este deja utilizată în producția de materiale structurale din oțel. Hilti promovează această tehnologie și pentru elementele modulare nestructurale.

Rezistență sporită în medii corozive

Comparativ cu HDG, tehnologia ZM asigură o rezistență mai mare în orice condiții corozive.

CE ESTE COROZIUNEA?

CE ESTE COROZIUNEA?

Coroziunea este interacțiunea fizico-chimică dintre un metal și mediul în care se află acesta, care poate duce la modificări ale proprietăților metalului și la un impact semnificativ asupra proprietăților metalului, mediului sau sistemului tehnic al acestuia (a se vedea, de asemenea, ISO 8044:2010).

Având în vedere metalele utilizate în mod frecvent în construcții – precum oțel carbon, oțel inoxidabil, zinc, cupru și aluminiu – o coroziune tipică presupune degradarea în timp la starea mai stabilă (înainte de fabricare) a acestora.

PROTECȚIE ÎMPOTRIVA COROZIUNII CU ZINC-MAGNEZIU

PROTECȚIE ÎMPOTRIVA COROZIUNII CU ZINC-MAGNEZIU

Rezistență sporită la coroziune cu sistemul de susținere modular Hilti

Coroziunea este un fenomen natural, dar costisitor și posibil periculos, care afectează aproape orice tip de compuși chimici. Poate cauza defecte structurale care necesită reparații sau înlocuiri costisitoare, care adesea duc la irosirea timpului. Cu toate acestea, găsirea unor componente adecvate nu este întotdeauna un proces simplu și rapid.

Aliajul de zinc-magneziu oferă o rezistență sporită la coroziune comparativ cu materialele convenționale din oțel acoperite cu zinc, fără să crească semnificativ grosimea stratului de vopsea. Un nou proces de fabricație este utilizat pentru a acoperi o suprafață metalică neacoperită cu zinc și magneziu. Acest lucru duce la utilizarea unei cantități mai mici de zinc, ceea ce face ca vopseaua să fie mai subțire și mai ușoară, asigurând o aplicare mai omogenă pe întreaga suprafață a componentei în comparație cu vopselurile HDG tradiționale.

Grosimea mai mare a stratului de vopsea îmbunătățește, de asemenea, proprietățile de prelucrare a pieselor componente, îmbunătățind proprietățile mecanice ale coturilor și tipurilor diferite de filete. Prin urmare, până și cele mai greu accesibile zone, cum ar fi interiorul coturilor, beneficiază de o protecție mai bună la coroziune.